Nieuws!!

Nieuws!!Animinte zit niet stil

Er komt iets leuks aan! Noteer alvast 1 mei in jullie agenda!

NIEUW BIJ ANIMINTE

 

Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om een kadobon te bestellen.

Het team van Animinte wenst iedereen het beste voor het nieuwe jaar.

De feestdagen, en dan vooral kerst, zijn niet ongemerkt voorbij gegaan bij Animinte. Na de speurlessen hebben we het gezellig gemaakt met een hapje en een drankje. Foto's met onze kerstvrouw mochten niet ontbreken.

Op 16 en 17 juni 2018 zijn Michèle en Inga naar het BAT seminarie van Grisha Steward geweest. Dit was een weekend gevuld met informatie over de BAT-methode. Hierbij leer je hoe angstig/agressieve honden te begeleiden.


We doen dit om meer kijk te krijgen op honden gedrag en dus onze kliënten beter te kunnen helpen.

Op 30 september 2018 waren Michèle, Annemie en Inga op het Friendly With Dogs congres. Hier kwamen verschillende grote en kleine namen in de hondenwereld spreken.


Er passeerden interessante onderwerpen.

De driehoek van het lesgeven. Instructeur-hond-geleider

Bat door Monique Bladder

Hond en kind, Bijtincidenten voorkomen

Welk harnas voor welke hond en waarom

En dan nog een hands-on workshop. Hiervoor werden we opgesplitst. Michele ging mee naar de clicker/dogsdance workshop en Annemie en Inga Naar de Balance en Coördinatie workshop van Sam Turner


Op 13 oktober waren we met z'n 4 van de partij op het Wolf versus hond Congres. Hier waren we al meerdere malen geweest, maar dit jaar sprong eruit.

De sprekers vulden elkaar mooi aan.

De dag begon met Ed Gubbels die sprak over hoe fokken in verband staat tot gedrag. Niet enkel gewenst gedrag maar ook minder gewenst gedrag door bv. op uiterlijke kenmerken te fokken.

Dan kwam Jan van Hooff spreken over hoe wij de beste vriend van de geciviliseerde wolf geworden zijn. Hij liet ook filpmpjes zien van hoe wolven samen werken en hoe onze honden dat doen.

Na de middag was het de beurt aan Tiny de Keuster. Dit ging over bijtincidenten en hoe wij als professionals deze kunnen (proberen) te voorkomen. Vaak gaan er aan een beet verschillende waarschuwingen vooraf maar zien wij (mensen) deze niet en denken dan dat de hond "zomaar" beet.

Zij werd gevolgd door Kathelijne Peremans. Kathelijne werkt als medische beeldvormer. Ze maakt beelden van de hersenen van honden met voornamelijk agressie. De techniek staat niet stil. Men kan dmv. neuromodulerende technieken de hersenactiviteit beînvoeden. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar er zijn al positieve resultaten mee behaald.

Daarna kwam Joke Monteny (1 van mijn favoriete sprekers)

Joke had het over opvoeding. Volgens Joke dient elke eigenaar te voldoen in de basis behoefte van zijn dier. Dat zijn voeding, water, veiligheid, binding. Gebeurt dit niet dan is de kans groter op gedragsproblemen bij de volwassen hond.

Op 13 juli 2018, waren we te gast bij dierensoteopaat Edwina Van Caneghem. Zij was gastvrouw voor een lezing door Hollistisch Dierenarts Winnie over etherische oliën. Het klinkt zweverig maar honden weten zich als geen ander de juiste olie om zichzelf te ondersteunen uit te kiezen.

Deze oliën kunnen helpen door middel van ondersteuning bij angsten maar ook bij bv. buikloop, verstopte neus of iets dergelijks. ook deze info nemen we graag mee bij het coachen van onze klanten.

ANIMINTE


Hondenschool, Mantrailen voor alle honden, jong, oud, groot en klein.

CONTACT

Omgeving Lommel-Leopoldsburg

TRAININGSDAGEN

© Copyright. All Rights Reserved.