Over ons

ANIMINTE


Over Ons

Animinte is samengesteld uit vier enthousiaste vriendinnen die intussen jaren ervaring hebben in de honden wereld.


Ieder van ons geeft al ettelijke jaren les op een klassieke Belgische hondenschool. Dus onze ervaring ligt vooral in de gehoorzaamheid. Maar we waagden ons ook aan agility, treiball, rally-o, hondenshows etc. Na meer dan 10 jaar actief te zijn in vooral die gehoorzaamheidswereld wilden we wel eens wat anders. En zo kwamen we uit bij mantrailen.


We volgden enkele workshops bij verschillende lesgevers en startten samen een groepje op. Intussen trailen we meer dan 2 jaar en willen we graag onze passie delen met andere mensen.We zijn gebrevetteerde instructeurs en we houden van honden!

positief werken is onze boodschap

Op 29 september werden we uitgenodigd door Australian Shepherd kennels Some Kind Of Magic en Of Junes Wonderstory om een workshop mantrailen te geven. Deze dag was 1 groot succes.

De Aussies deden de versatiliteit en zelfstandigheid, die ze volgens de rasstandaard horen te hebben, alle eer aan.

Er passeerden 30! honden (ook enkele niet-Aussies) een drukte van jewelste dus.

BV Carry Goosens, die ook een SKOM heeft, ging graag op de foto met de dames.

Ieder van ons stelt zich even voor


Annemie Boets,


Eind 2006 kwam Nala, een rode Engelse Cocker  pup in ons gezin wonen. Ik ging naar de hondenschool om haar wat basis gehoorzaamheid aan te leren, maar bleef dus al die jaren plakken. Met deze pittige dame heb ik heel wat gedaan en ik heb ook heel veel van haar geleerd.

Nu heb ik 2 lieve Cockerdames en een Labradorheer die mijn huisje vervolledigen.

Samen doen we verschillende sporten zoals gehoorzaamheid, agility, mantrailen en ik loop ook hondenshows met ze.

Ik heb ook ervaring in jachttraining maar door tijdgebrek is dit op de achtergrond geschoven.


Sinds 2011 ben ik gebrevetteerd KKUSH- gehoorzaamheidsinstructeur en sinds 2014 ook instructeur cirkeltraining (dog basic- Hermina Stout)

Om nog wat meer ervaring op te doen neem ik met regelmaat deel aan lezingen en workshops.

Tess Philippe,

Mijn avontuur in het trainen van honden (en mensen) begon in 2005.Ik wilde mijn 5 jarige boxer wat bijleren dus ging ik op gehoorzaamheidsles. Wat later adopteerde ik ipv. de geplande poes een kruising Teckel/Berner Sennen (mooi hondje hoor).

Met haar was ik actief in gehoorzaamheid, waterwerk en treibball, jammer genoeg staat Laïs al enkele jaren op rust vanwege een hernia. Ondertussen alweer 5 jaar geleden kwam Hebia op het toneel. Ze is een ruwhaar teckel en dat zal je zeker niet ontgaan. Ze blaft al eens graag en als ze een wildspoor ruikt doet ze haren oren toe, MAAR eens aan het werken doet ze ontzettend haar best voor mij. Hebia en ik doen al jaren samen gehoorzaamheid en treibball.

In 2015 waagde ik de stap en slaagde met glans voor KKUSH instructeur. Intussen probeer ik lezingen en workshops te volgen om bij te blijven in de hondenwereld.

Michèle Cordiez


In 2006 kwam Fuerza in mijn leven. Een Dogo Canario met een peperkoekenhartje.

Met hem heb ik gehoorzaamheid gedaan. We hadden toen ook al een 4 jarig Am-Staffje uit het asiel. Ook met haar aan gehoorzaamheid begonnen. Dit ging niet van een leien dakje, maar we hebben er wat van gemaakt. Toen Fuerza 4 was zagen we een DC teefje in het asiel zitten. Mijn man en ik gingen deze uitdaging aan. Zoë was niet de makkelijkste om op te leiden maar wel de allerliefste om in huis te hebben.

Helaas hebben we door ziekte en ouderdom deze 3 schatten op korte tijd moeten afgeven. Een leven zonder hond... dat kan echt niet voor mij. Dus opnieuw 2 Dogo Canario's in mijn leven. Zyon is intussen 3 en een half en Zentah 2. Samen doen we aan gehoorzaamheid en mantrailen en Zentah, die niet zo zwaar gebouwd is, zet haar eerste pootjes in agility. Ik ben ook pas gestart met leenhond Quorra om extra ervaring op te doen. Zij is veel sneller en wendbaarder dan mijn meid dus voor mij is het een hele aanpassing.


In 2009 behaalde ik mijn brevet voor gehoorzaamheidsinstructeur bij de KKUSH en in 2014 zelfstandig hondeninstructeur bij Syntra Hasselt.

Daarbij probeer ik up to date te blijven door het volgen van workshops en lezingen.

Door Zentah ben ik in aanraking gekomen met BAT-training. Daar wil ik graag meer over leren, dus dat staat binnenkort op het programma.

Inga Claes,


In 2005 kwamen 2 lieve kleine Beagles in mijn leven. Men zei me dat dit een zeer koppig ras is. Dus zeker een basis gehoorzaamheids cursus doen met die 2.

Dat was dan het begin van alle hondsdolle jaren die daarop volgden. 2 jaar later kwam mijn Australian Shepherd erbij en gingen we helemaal op in de hondensport.

Op deze moment wonen mijn vriend en ik samen met 4 hondse kinderen. Ik ben actief met elk van die honden in minstens 1 sport dus veel tijd om me te vervelen heb ik niet.


Ik ben gebrevetteerd gehoorzaamheids; intstructeur voor de KKUSH sinds 2009

Instructeur cirkeltraining (Hermina Stout- Dog basic) sinds 2014

ook sinds 2014 zelfstandig hondensinstructeur (Syntra hasselt)

In 2015 behaalde ik eveneens bij Syntra het getuigschrift van  Hondengedragsdeskundige.

Daarbij heb ik nog aan een heleboel workshops en lezingen meegedaan om praktijk ervaring op te doen.


ANIMINTE


Hondenschool, Mantrailen voor alle honden, jong, oud, groot en klein.

CONTACT

Omgeving Lommel-Leopoldsburg

TRAININGSDAGEN

© Copyright. All Rights Reserved.